Bij De Vloer maak ik op dinsdag samen met jongeren van 15 tot 19 jaar een eigenzinnige voorstelling. Het kan een voorstelling worden op basis van een bestaand toneelstuk, improvisaties of een combinatie van die twee. De eigen inbreng en het plezier is heel belangrijk. Hoe dan ook het levert bewogen theater op. Daarnaast heb ik een scherp en ervaren oog voor de persoonlijke ontwikkeling en het talent van de jongeren.

Afgelopen seizoen (2016-2017) heb ik met negen jongeren van ver en dichtbij een voorstelling gemaakt vanuit het gegeven: ‘stel dat ik jou ben…, stel dat ik in jouw schoenen stond…, als ik jou was dan…’
‘Stel dat ik jou ben zou ik mezelf dan missen?’ ‘Stel dat ik jou ben zou ik dan een vagina hebben?’ ‘Stel dat ik in jouw schoenen stond dan zou ik nu gescheiden ouders hebben.’ ‘Zouden jullie in mijn schoenen willen staan?’

 Ik heb al heel veel voorstellingen met jongeren gemaakt.
In het verleden vaak samen met Jochem de Rooi.
De eerste was Bad Angel van Esther Gerritsen bij Theater Teneeter samen met een selectie van jongeren uit het voortgezet onderwijs in Nijmegen.

Recente voorstellingen:
‘In Gesprek’ van Maaike Bergstra
‘Wij zijn grijs gebied’ van Rik van de Bos
‘In de Ban van Richard’ in bewerking van Heleen Verburg
‘Veerle rent’ (Runnin’Blue) van Anouk Saleming

En lang geleden ‘Peer Gynt’ in de grote zaal van Schouwburg Arnhem met dertig jongeren. De rol van Peer Gynt was verdeeld over vijf jongens. Bijzonder is dat vier van hen inmiddels zijn afgestudeerd aan diverse toneelscholen.

Altijd maakten we een bewerking van de toneelstukken, alleen al omdat de rolbezetting vaak niet klopte met het aantal spelers.

Zie: De Vloer Theatervoorstelling