In deze gevorderde cursus ga ik eerst in 14 lessen ieders spelmogelijkheden uitbreiden en verdiepen, samen met de speler grenzen zoeken en verleggen.
Vervolgens starten we op 9 januari 2018 met het maken van de voorstelling.

 

Theater gevorderd: In het eerste lesblok van september t/m december 2017 doe je oefeningen die gericht zijn op samenspelen, accepteren van- en reageren op impulsen van anderen. Je leert bepalen wat je belang in het spel is en je ontwikkelt je stem, fysiek spel en ruimtelijk inzicht.
Je improviseert aan de hand van thema’s en al spelend ga je op de vloer zelf scènes ontwikkelen. Je gaat spelen met bestaande teksten, d.w.z. een tekst interpreteren, betekenis geven en eigen maken.En je gaat nog veel meer doen en ontdekken, de mogelijkheden zijn eindeloos…

Voor deze cursus is minimaal 1,5 jaar spelervaring nodig. Instromen kan in overleg met de docent. Je stroomt na december, wanneer je dat wilt, door in de theatervoorstellingscursus. Er is ook ruimte voor nieuwe deelnemers die een auditie doen.

Theater voorstelling: Samen met mij en je medespelers maak je een eigenzinnige voorstelling in het theater of op locatie. Het kan een voorstelling worden op basis van een bestaand toneelstuk, eigen teksten of een combinatie van die twee.  Altijd met een sterke vormtaal als basis.
Er blijft gedurende de repetities aandacht voor oefeningen en ieders ontwikkeling.

De repetitie periode loopt van januari t/m juni 2018. Wanneer je doorstroomt vanuit theater gevorderd, hoef je geen auditie meer te doen. Voor deze cursus is minimaal 2 jaar spelervaring nodig.

Zie: Theater gevorderd & Theatervoorstelling