In november konden bewoners van de wijk Elderveld en het publiek genieten van ArnhemZuidstElderveld van Muziektheater De Plaats. Het was een carrousel van twee ‘theaterroutes’, bestaande uit kleine scènes van 10 tot 12 minuten op negen locaties en verzorgd door meer dan zeventig dansende, zingende en spelende bewoners.

Ik regisseerde de scènes ‘Lang leve de vereniging’ en ‘Jan en Joost’

.jan-en-joost-2

Jan en Joost Twee broers, Jan en Joost, zoeken op de grens van kunst en uitvindingen naar de betekenis en de vergankelijkheid van de dingen. Wat weggedaan wordt door anderen krijgt bij hen een nieuwe vorm en waarde. Ze zoeken en maken eendrachtig samen, waar Jan begint maakt Joost het af en andersom. Totdat Joost zijn mal voor de Dodecahedron uit de kast pakt…

Lang leve de Vereniging Openbare bestuursvergadering van de wijkvereniging, de hele buurt is uitgenodigd. Op de agenda staan o.a. de jaarlijkse evenementen. Maar waar blijft het bestuur, de aankondiging van de vergadering heeft toch heel duidelijk in het Elderveld Nieuws gestaan. “Zullen we het zelf doen? Ik ben namelijk ieder jaar die paaseieren in mijn tuin spuugzat en zo heb ik nog wel wat dingen…”

Meer over deze theaterroute(s) op locatie en andere projecten van De Plaats waar ik als regisseur bij betrokken was kun je vinden op: Muziektheater De Plaats.